Martin Boyce vant Turner-prisen

Martin Boyce er den tredje vinneren av Turner-prisen fra Glasgow på like mange år.

Martin Boyce var nominert blant annet for installasjonen do words have voices. Installasjonsbilde fra Gateshead Gallery. Foto: Galerie Eva Presenhuber.

Mandag denne uken ble skulptøren Martin Boyce tildelt den prestisjetunge Turner-prisen. Det var tredje gang på like mange år at den britiske kunstprisen gikk til en kunstner fra Glasgow. I et intervju med BBC avviser imidlertid Boyce at det skulle finnes en definert kunstnerisk tendens i Glasgow:

– Det er lenge siden vi sluttet å tenke på kunst som noe geografisk bestemt. Vi stiller alle ut over hele verden, sa Boyce.

Martin Boyce var nominert sammen med skulptøren Karla Black (også fra Glasgow), video- og installasjonskunstneren Hilary Lloyd, og maleren George Shaw.

BBC presenterer utstillingen i en kort video her.

Turner-prisen har i 27 år holdt hus på Tate Britain i London, men i år ble utstillingen og prisutdelingen lagt til Baltic Centre for Contemporary Art i Gateshead i Nord-England. Her har utstillingen vært en lokal suksess og har trukket mer enn 100.000 besøkende. Etter å ha mottatt prisen kommenterte Boyce dette:

– Det er klart det er spesielt å bli presentert på Tate i London. Men når utstillingen først skulle være utenfor London så var jeg glad for at den skulle holdes på Baltic. Det er ikke så mange institusjoner som kan vise en slik prisutstilling på en god måte, men Baltic er en av dem og det er jeg virkelig glad for, sa Boyce.

I framtiden vil Turner-prisen bli delt ut hvert annet år i London og hvert annet år i en annen britisk by. Prisen er på 25.000 pund.

Leserinnlegg