Kunstner skal kuratere Berlin-biennalen

Den polske kunstneren Artur Żmijewski skal kuratere den 7. Berlin-biennalen, som finner sted i 2012.

Den polske kunstneren og aktivisten Artur Żmijewski skal kuratere den 7. Berlin-biennalen, som finner sted i 2012. Det rapporterer nettstedet Frieze.com.

Artur Żmijewski.

Dermed videreføres den tydelige, politiske linjen som Berlin-biennalen har fulgt de siste årene. Artur Żmijewski (f. 1966) representerte Polen under Venezia-biennalen i 2005. Det samme året presenterte han utstillingen If It Happened Only Once It’s As If It Never Happened på Kunsthalle Basel. Han viste to verk under documenta 12 i 2009: lydverket Deaf Bach og videoverket Them.

Żmijewski er også medlem av den politiske organisasjonen Krytyka Polityczna (Politisk Kritikk) der han har særansvar for å koordinere den kunstneriske delen av virksomheten. Politisk Kritikk beskriver seg selv som «Polens største venstreorienterte sirkel av intellektuelle og aktivister» og har blitt omtalt av såvel New York Times («Den polske venstresiden får ungt blod») som av den slovenske filosofen Slavoj Žižek. Žižek har uttrykt helhjertet «teoretisk og politisk solidaritet» med Politisk Kritikk, som foruten et sosiokulturelt senter i Warsawa består av et tidsskrift, et forlag, en «multimedia internett-tjeneste» og et nettverk av ti lokale sentre spredt over hele Polen.

Comments (2)