Kunstkritikk i New York og på papir

Kunstkritikk arrangerer på fredag paneldebatten Critical Fashions in Art Criticism på Armory Show i New York. Samtidig lanseres første utgave av Kunstkritikk på papir i Oslo.

Kunstkritikk No. 1, 2012.

Armory Show har i år et spesialfokus på Norden, Nordic Focus, og Jacob Fabricius, direktør for Malmö Konsthall, har vært ansvarlig for for messens nordiske seksjon som inkluderer en rekke gallerier og visningsrom fra de nordiske landene. Dessuten har Fabricius kuratert utstillingen Posters, Souvenirs and Other Stuff der et tyvetalls kunstnere har levert arbeider i form av plakater, postkort, blyanter, buttons, servietter og annet smårask til fri utdeling.

I tillegg gjennomfører Kunstkritikk i samarbeid med Amanda Parmer, kurator for Open Conversations, messens program for foredrag og diskusjoner, paneldebatten Critical Fashions in Art Criticism. Fungerende redaktør Erlend Hammer skal være moderator for en diskusjon om forholdet mellom kritikken som sjanger og det vokabularet som har utviklet seg rundt de siste to tiårenes fokus på «kuratorisk praksis». Panelet består av Kunstkritikks danske redaktør Pernille Albrethsen, skribent og redaktør Claire Barliant, Eva Diaz fra Pratt Institute og Blake Gopnik, kritiker i Newsweek.

Kunstkritikks deltagelse på Armory markerer også den første internasjonale lanseringen av Kunstkritikks nye papirutgave som i dag er kommet fra trykkeriet. Samtidig som paneldebatten går av stabelen i New York inviterer vi til lansering hos Torpedo bokhandel i Oslo på fredag, 9. mars, kl. 20.00. Her vil det være direkte overføring fra New York, servering av forfriskninger og tilgjengelige gratiseksemplarer av papirutgaven.

Det vil senere bli lanseringsarrangementer i Berlin (20. mars), København (22. mars) og Stockholm (23. mars). Mer informasjon om disse lanseringene kommer når det nærmer seg.

Leserinnlegg