Elleve søkere til dekanstilling

Det er elleve søkere til dekanstillingen ved Kunstakademiet i Oslo. Blant søkerne finner vi Frans Jacobi, Jørn Mortensen og Vanessa Ohlraun.

Søker stilling i Oslo: Vanessa Ohlraun er i dag leder for masterutdanningen ved Piet Zwart-instituttet i Rotterdam.

Kunsthøgskolen i Oslo har offentliggjort søknadslisten til dekanstillingene ved fem av skolens seks avdelinger. Til den viktige stillingen ved Kunstakademiet får dagens dekan, George Morgenstern, konkurranse fra ti andre søkere. Tre av søkerne er unntatt offentlighet. Blant Morgensterns utfordrere er særlig følgende verd å merke seg:

Frans Jacobi. Dansk kunstner, aktiv siden begynnelsen av 1990-tallet. Avslutter i år sitt phd-prosjekt «Aesthetics of Resistance» ved Lunds Universitet/Malmö Konstakademi. Den sterkeste kunstneren blant søkerne.

Jørn Mortensen. Styreleder for Kunsthall Oslo og tidligere daglig leder for UKS og direktør for Momentum. Fikk etablert Momentum med egne utstillingslokaler og som fast post på statsbudsjettet. Kjenner norske kulturpolitikk.

Vanessa Ohlraun. Kommer fra stillingen som leder for masterprogrammet ved Piet Zwart-instituttet i Rotterdam. Bakgrunn som kunsthistoriker med kulturell antropologi og kjønnsforskning som sidefag. Har erfaring med kunstutdanning på høyt nivå.

De øvrige kjente søkerne til stillingen er: Nikol Konstante, Haraldur Karlsson, Sverre Gullesen og Anne Britt Strømnes.

Stillingen som dekan ved Avdeling Kunstfag er: Jon-Ove Steihaug, Nikol Konstante, Anne Britt Strømnes og Jørn Mortensen. Her er en søker unntatt offentlighet. Til stillingen ved Balletthøgskolen var det tre søkere, til Teaterhøgskolen var det to søkere og til Operahøgskolen var det fem søkere.

Til de to sistnevnte stillingene er søknadsfristen forlenget til 19. juni. Dette betyr at søknadslisten til de andre avdelingene, herunder Kunstakademiet, anses for tilfredsstillende.

Leserinnlegg